Noul meetup Tech Women – despre reguli de supraviețuire în mediul online și nu numai

techwomen

Societatea cibernetică, creată odată cu apariția internetului, presupune la rândul său crearea sistemelor care asigură efectuarea operațiunilor cotidiene în mediul virtual cât mai sigure posibil. Securitatea infrastructurilor din mediul online, cyber law, activitatea virală, problemele de conformitate și cyber-terorismul sunt aspecte ale acestei tehnologii. Pe măsură ce lumea devine mai interconectată digital, menținerea securității cibernetice devine mult mai dificilă. Instrumentele digitale sunt conectate din ce în ce mai mult la infrastructura fizică, iar securizarea corectă a sistemelor critice rezultate este esențială pentru a preveni riscul de a deveni victimele unor forme de atacuri cibernetice.

V-ați întrebat vreodată care este comportamentul prudent în mediul online, atât din perspectiva unei companii, dar și din partea unui utilizator de un dispozitivul personal? Indiferent de răspuns, Tech Women vă invită la un eveniment la care putem să abordăm această temă din diferite viziuni. Vom analiza comportamentul utilizatorilor diferitelor dispozitive personale și modul în care comoditățile cotidiene îi pot expune la riscuri de confidențialitate. De asemenea, vom înțelege de ce riscurile cibernetice au urcat în top 5 amenințări ale unei companii și care este impactul asupra întregii societăți.

Trăim într-o societate în care suntem înconjurați pretutindeni de tehnologie și suntem conectați cu mediul online aproape permanent. Societatea zilelor noastre este total dependentă de mediul online, de care se folosește pentru majoritatea activităților: de la păstrarea legăturii cu prietenii, colegii ori familia, petrecerea timpului liber prin intermediul jocurilor online până la plata facturilor. Cu toate acestea, ca în orice tip de societate, există un element criminal care necesită o vigilență constantă din partea profesioniștilor în securitate, pentru a păstra în siguranță informațiile private. Doriți să aflați cum ar putea să fie învins acest pericol și risc? Vă îndemnăm să participați în evenimentul nostru din luna februarie.

Când? 5 februarie, ora 18.30.

Unde? Tekwill, str. Studenților 9/11.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Guvernului Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de excelență TIC Moldova”, Tekwill, implementat de Asociația Întreprinderilor TIC din Moldova (ATIC).

Prezentarea va avea loc în limba română.

Pentru a participa, completați formularul de înscriere.

Pentru mai multe informații vizitați pagina evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente