Mai mulți sportivi susțin că nu se pot antrena gratuit pe stadionul Dinamo. Cum reacționează MAI și conducerea clubului

dinamo

Mai mulți sportivi din Moldova susțin că nu se mai pot antrena gratuit pe stadionul Dinamo, așa cum o făceau anterior. Pe rețele sociale au apărut mai multe reacții cu referire la acest subiect. De cealaltă parte, Ministerul Afacerilor Interne, căruia i se subordonează clubul sportiv, afirmă că este vorba despre o neclaritate și că nu există vreo intenție de a restricționa accesul sportivilor.

# Sportivii susțin că nu se pot antrena gratuit

Adrian Șchiopu este un tânăr sportiv de 15 ani, acesta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj, în care susține că nu i s-a permis să se antreneze pe stadionul Dinamo: „La început a fost suspendată intrarea în vestiare și folosirea dușurilor, apogeul acestor sancțiuni a fost interzicerea antrenamentelor. Sâmbătă, în data de 1 februarie 2020, la ora 9.30, am fost oprit din timpul antrenamentului de către paznic și încă o persoană. Ei mi-au spus «Noroc. Cine este antrenorul tău?». Eu i-am salutat și am răspuns că antrenorul meu este Gheorghiță Vitalie. După care ei au adăugat «Tu nu ai voie să te antrenezi aici și trebuie să pleci. Dacă vrei să te antrenezi, trebuie să închei un contract», iar doamna care răspunde de vestiar, când m-a văzut, a spus: «Cărați-vă, nu aveți ce căuta aici!». În concluzie, vreau să spun că din cauza la așa oameni sportul din Moldova își pierde viitorul”.

Un alt mesaj a fost postat de sportiva Ana Cazacu, aceasta susține că a văzut personal cum i-a fost interzisă intrarea pe stadion lui Adrian: „Am fost martoră sâmbătă, când i-au interzis lui Adrian să se antreneze, după care și mie. N-o să ajungem departe cu așa atitudine față de sărmanii sportivi care și așa investesc foarte mult în pregătire, echipament și alte multe cheltuieli pentru a participa la curse internaționale, unde obțin rezultate foarte bune și fac țara cunoscută.”

# Ce spune conducerea stadionului

Între timp, Dmitri Voloșin, președintele Asociației Obștești Clubul Sportiv Sporter, a fost pe stadionul Dinamo și a discutat cu conducerea. Toată vizita a fost filmată. Inițial, când a ajuns pe stadion, i s-a spus că nu poate alerga gratuit acolo, după care acesta a mers la Ion Bucur, persoana care se află în fruntea stadionului de câteva zile.

Acesta a afirmat că încearcă să facă regulă pe stadion, iar despre intrarea cu plată spune că este un regulament care prevede acest lucru de mai mult timp, însă prevederile acestuia nu au fost implementate. Care este motivul nu este clar.

Într-un final, Voloșin cu Bucur au ajuns la un numitor comun: sportivii pot deocamdată să se antreneze gratuit, iar în decurs de o săptămână se va hotărî ce se întâmplă mai departe.

# Reacțiile MAI și a lui Dodon

Contactată de echipa #diez, consiliera ministrului de interne, Alina Zbancă, ne-a spus că este vorba despre o neclaritate: „Nu avem intenția de a restricționa accesul pentru cei care practică sportul la Dinamo. Promovăm sportul și dăm asigurări că aceste incidente nu se vor repeta, probabil a fost un caz unitar de neînțelegere, dar nu o decizie a conducerii.”

Și președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție la acest subiect. Acesta a promis că accesul pe Stadionul „Dinamo” din Chișinău va rămâne gratuit pentru sportivii amatori și pentru copii.

„Am discutat deja cu responsabili din guvern, iar printre soluțiile la care am ajuns este și accesul liber și antrenamente gratuite pe teritoriul stadionului pentru sportivii amatori și pentru copii”, a menționat Dodon.

Totuși, în aceste condiții și cu aceste declarații, situația rămâne incertă. Rămâne să vedem, pe parcursul săptămânii, dacă sportivii vor avea acces gratuit sau ne pe stadionul Dinamo. Echipa #diez va urmări acest subiect și va veni cu o actualizare în funcție de evoluția acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente