Grădinițele și școlile din Chișinău vor fi obligate să afișeze online și la intrarea în instituții cheltuielile despre bunurile procurate

ceban primarie sedinta

Primarul Ion Ceban a cerut asigurarea transparenței instituțiilor municipale. Astfel, toate instituțiile municipale vor trebui să asigure actualizarea paginilor web, dar respectând legea cu privire la informațiile cu caracter personal. Informațiile vor fi publicate până pe 10 februarie. Anunțul a fost făcut astăzi la ședința Primăriei Chișinău.

Prin urmare, pe paginile instituțiilor vor apărea informații privind bunurile procurate în 2019. De asemenea, pe paginile web ale primăriei vor fi publicate planurile de achiziții pentru anul 2020.

„De asemenea, toate instituțiile de învățământ general, dar și cele extrașcolare trebuie să publice pe paginile lor web ale direcțiilor educație, tineret și sport de sector, dar și pe panourile informative informațiile despre cheltuielile efective pentru luna precedentă grupate pe categorii. Toate aceste lucruri se vor face până în data de 10 a lunii de gestiune”, a menționat primarul.

Instituțiile de învățământ general vor include și bunurile procurate cu ajutorul părinților.

„Aici urmează să facem regulă, eu sper că grupurile de lucru muncesc în această privință și odată și odată trebuie să punem capăt acestor ilegalități care se comit în instituțiile de învățământ”, a mai adăugat primarul.

Informațiile cu privire la banii colectați din așa numitul fond părintesc urmează să fie publice începând cu data de 15 februarie și amplasate în fiecare instituție educațională.

„Începând cu 15 februarie vom merge în fiecare instituție de învățământ ca să verificăm aceste lucruri. Vom începe controalele aleatoriu și nu vom anunța unde vom merge. Începând cu 15 februarie, orice instituție de învățământ care nu vor amplasa informațiile cu privire la cheltuieli va fi sancționată”, a conchis acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente