Flashmob în fața parlamentului. Toți participanții se vor preface morți din cauza crizei de mediu

die in parlament

Două inițiative ecologice din Republica Moldova anunță organizarea unui flashmob în fața parlamentului. Aceștia încurajează oamenii să iasă în fața clădirii legislativului pentru a stopa degradarea continuă a mediului în țară.

În această săptămână începe sesiunea ordinară de primăvară a parlamentului. Pe ordinea de zi a primelor ședințe plenare va fi inclus proiectul de hotărâre a Declarației Stării de Criză de Mediu pe teritoriul Republicii Moldova.

„În ajunul primei ședințe plenare, vrem să comunicăm deputaților că ei au datoria să respecte dreptul constituțional al cetățenilor acestei țări la un mediu înconjurător curat și sănătos și sunt obligați să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea acestui drept. Acum vom ști clar – deputaților care nu votează proiectul nu le pasă de sănătatea celor pe care îi reprezintă în parlament. Declararea stării de criză de mediu ar fi un prim pas spre recunoașterea dezastrului ecologic din Moldova și mobilizarea necesară pentru a stopa degradarea continuă a mediului în țară”, susțin organizatorii mișcărilor Extinction Rebellion Moldova – XR Moldova și Fridays For Future Moldova.

Astfel, participanții sunt așteptați miercuri, 5 februarie, în fața Parlamentului Republicii Moldova, la un flashmob în care se vor preface morți din cauza crizei de mediu. „Cum altfel să transmitem aleșilor poporului că de decizia lor depinde sănătatea cetățenilor și a viitoarelor generații decât «murind» în fața clădirii legislativului?”, spun organizatorii.

Doritorii de a participa sunt rugați să-și ia cu ei o haină groasă și o pătură ca să se protejeze de frig, pentru că în cadrul acțiunii se va sta culcat pe ciment. De asemenea, doritorii sunt încurajați să vină cu pancarte cu diverse mesaje adresate deputaților.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteți găsi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente