De astăzi, echipele mobile de medici din cadrul programului „Un doctor pentru tine!” vor ajunge în raioanele țării. Astfel, populația va avea acces la consultații gratuite prestate de medici cardiologi, endocrinologi, oftalmologi și neurologi, servicii medicale stomatologice gratuite pentru copii, screening prin radiografia pulmonară, în scopul depistării active a tuberculozei și cancerului pulmonar, screening prin mamografie, în scopul depistării precoce a stărilor precanceroase și a cancerului mamar la populația feminină.

În context, perioada 3-28 februarie curent, vor fi prestate servicii medicale stomatologice pentru copiii din statele Chiperceni, Susleni, Berezlogi, Biești, Peresecina, Ghetlova, Ivancea, Seliște, ale raionului Orhei, iar de pe 4 până pe 21 februarie, se va organiza screeningul afecțiunilor pulmonare pentru populația din raioanele Telenești și Criuleni.

Vedeți mai jos orarul deplasărilor pentru anul 2020.

Programul „Un doctor pentru tine!” a fost lansat în 2018. În total, de la lansarea programului, au fost consultate circa 80 de mii de persoane, printre maladiile depistate fiind: patologii pulmonare, tuberculoză pulmonară evolutivă, sechele după tuberculoză pulmonară suportată, patologii ale glandelor mamare, cancer mamar, tumori benigne etc.