Copiii din localitatea Larga Nouă vor beneficia de cărți ilustrate gratuite, care stimulează conversația preșcolarilor

children
Foto: nytimes.com

În Larga Nouă, raionul Cahul, 60 de copii cu vârsta între trei și șase ani, însoțiți de părinți, bunici sau frați/surori mai mari, vor participa, pe parcursul lunii februarie, la ateliere de lectură, unde fiecare dintre ei va primi câte o carte în dar ca s-o ia acasă. Donația de carte a fost oferită de Asociația OvidiuRo.

În Larga Nouă, raionul Cahul, în data de 5 februarie 2020, Asociația OvidiuRo, cu implicarea și susținerea Fundației Progress România, Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” și a Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari Chișinău, continuă parteneriatul pentru creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate prin implementarea, la nivel local, a programului pilot de lectură „Fiecare copil merită o poveste”.

Prima întâlnire din cadrul programului, la care vor participa maximum 15 copii cu însoțitori, va avea loc chiar de Ziua Internațională a Cititului Împreună, pe 5 februarie 2020, la ora 11.00, în Biblioteca Publică Larga Nouă.

Programul „Fiecare copil merită o poveste” este un program-pilot de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă, care are drept scop dezvoltarea vocabularului. Proiectul a fost lansat de Asociația OvidiuRo în septembrie 2018, în fiecare din județele României. Până la finalul anului 2019, peste 100 de mii de cărți ilustrate au ajuns la copii acasă și în grădinițe, iar 1 500 de educatoare au beneficiat de formări intensive – profesori-resursă care „dau mai departe” practici educaționale centrate pe dezvoltarea comunicării orale a preșcolarilor folosind cărți ilustrate, conversația și metode specifice literației timpurii.

În octombrie 2019, în program au fost incluse și 14 biblioteci publice și grădinițe din Republica Moldova, care desfășoară activități fiind coordonate de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente