Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău va explica într-un live pe Facebook cum vor fi afectați moldovenii de Brexit

Steven Fisher
Foto: Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher

Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, va răspunde întrebărilor moldovenilor legate de Brexit și situația Regatului Unit al Marii Britanii într-un live pe Facebook.

Ambasadorul va explica cum se va întâmpla procesul de Brexit, dar și cum va afecta acest proces relațiile Marii Britanii cu Moldova. Ambasadorul va accentua faptul că, în ciuda celor întâmplate, Marea Britanie va rămâne un bun prieten și un aliat puternic al țării noastre.

Live-ul va avea loc pe 4 februarie, ora 12.00. Detalii despre LIVE puteți afla pe pagina de Facebook.

„Vreau să subliniez că Regatul Unit va sprijini întotdeauna orice guvern moldovean care lucrează pentru dezvoltarea țării, luând în considerare respectarea normelor democratice, a drepturilor omului și a statului de drept. Vreau să vă asigur că în calitate de ambasador voi avea dialog constructiv cu toți actorii politici, cu societatea civilă pentru a contribui la procesul de reformare al țării”, spunea ambasadorul britanic la începutul mandatului său.

Marea Britanie a ieșit oficial din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, nu va avea loc o schimbare imediată a situației, ci va urma o perioadă de tranziție până la finalul anului, în care Marea Britanie va continua să aplice reglementările europene. Prin plecarea a 66 de milioane de locuitori, populația UE s-a redus la 446 de milioane. Teritoriul Uniunii Europene a scăzut cu 5,5 %.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente