(video) Olia Tira și regizoarea Alla Donțu te invită, în acest weekend, la premiera spectacolului muzical „Кто Я”

OLIATIRA1

Olia Tira în colaborare cu regizoarea Alla Donțu prezintă premiera spectacolului muzical „Кто Я” în primul weekend din februarie. Astfel, sâmbătă, la ora 19.00, la teatrul Ginta Latină va avea loc avanpremiera spectacolului, iar duminică, 2 februarie, sunt așteptați spectatorii la o seară live plină de muzică și poezie.

Artista Olia Tira încearcă să transpună ideea că experiențele noastre sunt divine și de multe ori bizare; și că fiecare suflet are propria agendă pentru ascensiunea să. De aici și titlul „Кто Я” (Cine sunt?), care este o invitație deschisă la un dialog sincer cu eul din noi, muzica și poezia fiind mantre care au menirea de a ne duce pe calea ascensiunii.

Acțiunea ia forma unui dialog între El, omul aflat în căutarea sensului vieții, și Siri, vocea virtuală care încercă să caute răspunsuri la unele întrebări existențiale.

„Mi-am propus să arăt limita dintre Inteligența Umană și Inteligența Artificială prin intermediul poeziei și muzicii. Cu toții cunoaștem că poezia și muzică reprezintă un limbaj universal, de asta am încercat să găsesc răspuns la întrebarea: «Ce se întâmplă dacă pierdem din capacitatea de a simți și, în final, fiind înghiții de tehnologie, devenim niște hologarme?»”, a declarat Alla Donțu, regizoarea  spectacolului.

Spectacolul reprezintă un act de meditație asupra rostului omului în era tehnologiilor informaționale, când Inteligența Artificială reproduce Inteligența Umană din ce în ce mai exact, iar vidul existențial devine un fenomen comun răspândit tot mai mult în secolul XXI.

Aranjamentul muzical este semnat de Valentin Șchircă, acompaniamentul muzical fiind asigurat de trupa Angry Band, iar coloana sonoră este produsă de Roman Bordei, designer sunet YOUBESC CREATIVE INSTITUE. Pictorul de lumini este Serghei Mosin, Media Show Grup.

Ținutele scenice sunt create de cunoscuții designerii vestimentari Yana Pozitivi și Evgheni Hudorojcov.

La începutul spectacolului, oaspeții vor fi întâmpinați de Stan Potoku cu un solo instrumental la hang. Alături de Olia Tira pe scenă vor urcă coregrafii Alexandra Soșnicova și Serghei Golovnea, iar la final artiștii Cristina Scarlat, Maxim Zavidia și trupa SunStroke Project.

Biletele le puteți procura AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente