(video) „Veșnicia s-a născut la sat!” Artistul Alexei Luca vrea să creeze o sculptură la Costești și tu îl poți ajuta

collage

Tânărul artist din Moldova Alexei Luca și-a propus să creeze o sculptură la Costești. Proiectul este în curs de dezvoltare și urmează să fie numit „Veșnicia s-a născut la sat!”. Pentru finisarea sculpturii, artistul are nevoie de ajutorul tău, pe care i-l poți oferi pe Patreon sau pe PayPal.

Suma totală a proiectului este de 8 000 de euro. În prezent, Alexei Luca a cheltuit 2 000 de euro din bugetul propriu și 700 din donații.

„Sculptura conține elemente simbolice, cercul care este o figură perfectă. În sculptură sunt două cercuri, unul mare și unul mic. Noi mereu pornim de la ceva mic și ne ridicăm undeva sus, dar sunt momente când ne întoarcem de unde am pornit. Sculptura include simbolul infinit, dar într-o formă ascunsă, decorul negru reprezintă rănile trecutului. Cercul mic este nucleul de unde am pornit și ne duce spre noi succese. Sculptura reprezintă și familia, două inele ce leagă două persoane care crează o familie, care dă naștere unei noi generații, ce duce spre veșnicie.”

Sculptura va avea o înălțime de opt metri și va fi amplasată pe un deal din satul Costești. Artistul își propune ca sculptura să devină o atracție turistică. De asemenea, Alexei vrea să facă și un mic local alături de sculptură, în care să se comercializeze suvenire, elemente decorative, cafea și să se organizeze degustări de vin.

Artistul a menționat că la finisarea proiectului, fiecare persoană care a contribuit la realizarea sculpturii va fi menționată pe un panou special amenajat lângă lucrare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente