(video) Vlad Filat rămâne în libertate. Curtea de Apel a respins recursul împotriva eliberării fostului prim-ministru

vlad filat 1

Fostul premier Vlad Filat, condamnat în anul 2016 la nouă ani de închisoare pentru abuz de putere și deținut până în prezent la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, rămâne în libertate. Decizia a fost anunțată astăzi după ședința Curții de Apel unde a fost examinat recursul penitenciarului împotriva eliberării lui Filat.

„Aș vrea să comentez recursurile. Instanța de judecată a trecut un test. Eu tare sper că noi o să ajungem degrabă ca justiția să facă dreptate. Dimineața aveam o mare dilemă cum să mă îmbrac. Din punctul meu de vedere a fost reacție la anumite expuneri publice bazate pe emoți și interes politic. După eliberare, din 5 ianuarie de când a fost depus recursul, eu m-am aflat într-o stare psihologică foarte grea, nu știam ce va fi pe viitor. Aș recomanda celor care deja vor să comenteze decizia de astăzi să îmi spună cine îmi va întoarce cele 50 de luni petrecute în penitenciar”, a declarat Vlad Filat după decizia Curții de Apel.

Reamintim că, fostul premier Vlad Filat, condamnat în anul 2016 la nouă ani de închisoare pentru abuz de putere și deținut până la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, a fost eliberat pe 3 decembrie.

Vladimir Filat a fost încarcerat la 15 octombrie 2015. El a stat în penitenciar timp de patru ani și o lună.

Vladimir Filat a fost condamnat de instanțele de judecată din Republica Moldova la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență. Acesta a ajuns după gratii în urma unui denunț depus de Ilan Șor.

Pe rolul Judecătoriei Chișinău se află al doilea dosar penal pe numele lui Vlad Filat. Ex-premierul este acuzat în acest caz de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente