Consilierii municipali din cadrul fracțiunii PAS au prezentat lista persoanelor care au fost angajate în funcții importante în primărie pe criterii de loialitate.

„Angajarea ilegală a personalului în cadrul primăriei se întâmplă nu pe criterii de competență, ci pe criterii de loialitate. Din păcate, de această practică s-au folosit și foștii primari, lucru care a fost preluat și actualul primar Ion Ceban. Oamenii promovați în anumite funcții-cheie pe această cale nu fac altceva decât să cheltuiască banii publici și să nu prezintă un randament de activitate în folosul comunității”, a declarat președintele fracțiunii PAS din CMC, Vasile Grădinaru.

„Una dintre aceste persoane este Lilia Buștiuc care a fost numită în funcție de șefă adjunctă a Pieței Centrale și în a treia zi de la numire și-a permis să-și procure din bani publici un iPhone 11 de 27 750 de lei”, a adăugat Vasile Grădinaru.

„Un alt exemplu se referă la Direcția Generală Educație și Tineret și Sport a municipiului Chișinău, când pe 21 ianuarie șefa de atunci, Rodica Guțu, împreună cu alți doi adjuncți și-au dat demisia, iar domnul Ion Ceban, printr-o dispoziție, îl numește în funcția de șef adjunct interimar fără niciun concurs pe domnul Andrei Păvăloi. În aceeași zi, este semnată o altă dispoziție prin care domnul Păvăloi este împuternicit cu responsabilități de șef interimar al acestei direcții, în condițiile în care în direcție mai rămânea încă un șef adjunct, care avea memorie instituțională și care putea îndeplini cu brio sarcinile de șef interimar până la organizarea unui concurs public. Este un caz clar în care a fost adus un om din afara Direcției Generale și asupra lui planează suspiciuni de integritate”, a declarat vicepreședintele Fracțiunii PAS, Alexandru Trubca.

Mihai Bagas a fost numit în funcția de director adjunct responsabil de marketing la Autosalubritate. Noi am solicitat de două ori oferirea setului de acte în baza cărora el a fost numit în această funcție, dar nu am primit niciun răspuns”, a declarat Angela Munteanu-Pojoga.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.