(video) Inga Grigoriu a anunțat că fracțiunea Platforma DA inițiază crearea comisiei parlamentare „Landromat”

Diez Inga Grigroiu

Deputata din fracțiunea Platforma DA Inga Grigoriu a anunțat, în cadrul unui briefing, că la secretariatul parlamentului a fost înregistrat un Proiect de Hotărâre de constituire a unei noi comisii parlamentare, „Landromatul”.

„Este un subiect care s-a desfășurat în perioada 2010-2014 și care a știrbit imaginea Republicii Moldova la nivel internațional. Cine sunt beneficiarii schemei „Landromatul rusesc” nu cunoaștem. Mai mult, Moldova a ajuns să fie monitorizată de instituțiile intenționale, deoarece a admis ca prin sistemul judecătoresc și financiar-bancar să fie spălate zeci de miliarde de dolari proveniți din economia tenebră a Rusiei. Totul a fost posibil din cauza influenței politice asupra desfășurării anchetei, dar și a spălării de bani.  Aceste circumstanțe urmează să fie stabilite în cadrul comisiei speciale parlamentare de anchetă, Comisia «Landromat». Dacă majoritatea parlamentară vrea să demonstreze că este interesată de lupta cu corupția în descoperirea schemelor frauduloase care au vulnerabilizat sistemul bancar din Moldova, cred că ar trebui să voteze această inițiativă”, a declarat deputata.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente