Toate școlile din Odesa au fost puse în carantină pentru două săptămâni. Numărul cazurilor de gripă a depășit pragul de epidemie

viroza-generic-190119
Foto: ebihoreanul.ro

Numărul cazurilor de gripă și a Sindromului Acut Respirator Acut (SARS) a depășit pragul de epidemie la Odesa, Ucraina. Oficialitățile au decis să pună în carantină toate școlile din oraș. Acest lucru a fost menționat de serviciul de presă al primăriei orașului.

Decizia ca de azi toate școlile din Odesa să fie puse în carantină a fost luată de Comisia locală pentru securitate tehnologică, de mediu și situații de urgență. „Comisia TEB a decis să închidă școlile pentru două săptămâni. În grădinițe, grupele vor fi închise dacă numărul cazurilor vor depăși 20 % ”, a declarat serviciul de presă.

Șeful adjunct al Departamentului Sănătății din Consiliul Local Odesa, Nadejda Goncearenko, a declarat că în oraș pragul epidemic de gripei și SARS este depășit cu 7,6 %.

Goncearenko a adăugat că săptămâna trecută numărul de îmbolnăviri a crescut cu 28 % și 74 % din cazuri sunt la minori, în mare parte copii sub 14 ani.

În oraș s-au luat mai multe măsuri antiepidemice. A fost introdus un regim de mască în instituțiile medicale, iar vizitele pacienților sunt limitate în spitale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente