Programul „Startup Academy”, dedicat antreprenoriatului IT, revine cu o nouă ediție. Cum te înregistrezi

Stefan Morcodeanu
Foto: O nouă ediție Startup Academy

Proiectul „Tekwill” lansează cea de-a doua ediție „Startup Academy”. Programul educațional complet, comprehensiv și practic în domeniul antreprenoriatului tehnologic este dedicat identificării, stimulării și multiplicării potențialului inovator și de business al tinerilor din Republica Moldova.

Inițiativa educațională, care se va desfășura în perioada 11 februarie-12 martie 2020, este dedicată tuturor persoanelor interesate de domeniul antreprenoriatului IT, care își doresc să dezvolte produse și servicii inovatoare și care, totodată, le oferă noi oportunități de creștere și afirmare personală. Pe parcursul programului, participanții vor avea posibilitatea să acumuleze cunoștințe și să se familiarizeze cu toate instrumentele necesare pentru a parcurge cu succes etapele conceperii, dezvoltării, lansării și scalării unui startup profitabil.

La programul „Startup Academy” se pot înscrie toate persoanele care au atins vârsta de 16 ani și care vor să-și pună în aplicare ideile sau vor să exploreze noi opțiuni de carieră. Sesiunile programului se vor desfășura în fiecare zi de marți și joi, pe durata lunilor februarie și martie. 

Beneficiile participării în cadrul „Startup Academy

Studiile privind succesul și eșecul startup-urilor demonstrează că, pentru a reuși, ai nevoie de cunoștințe generale în domeniul afacerilor, dar și specifice domeniilor: pivotare, formarea echipei, marketing, vânzări, focusare, motivație și angajament, investiții, mentorat.

Startup Academy” vine cu un program de instruire compact, intensiv și consistent, care le va oferi participanților cunoștințele indispensabile pentru a construi și valorifica cel mai potrivit model de afaceri. Cele 10 module definite vor aborda și vor familiariza participanții cu principiile, instrumentele și practicile de business a căror performanță a fost testată și demonstrată și care se aliniază cu cele mai actuale inovații în materie de dezvoltare a startup-urilor scalabile.

Astfel, programul „Startup Academy” include:

  • Introducere în Antreprenoriat – de unde începem, eficacitatea personală, filosofia Lean Startup, instrumente esențiale pentru antreprenori; 
  • Identificarea ideii și Managementul Echipei – criteriile care stau la baza unei idei bune și principiile formării unei echipe eficiente din start;
  • Analiza pieței și concurenței – segmentarea pieței, selectarea pieței, profilul clientului, analiza tendințelor de piață, calcule privind volumul pieței;
  • Crearea unui model de business – ciclul deplin de conexiune dintre produs și client, specificări despre produs, cuantificarea valorii produsului, identificarea primilor clienți, planul concurențial, modele de business;
  • Marketinginfluencer-i, alegerea nișei, e-mail marketing, puterea Social Media, gamification;
  • Vânzări – pâlnia de vânzări în startup-uri, abilitățile personalului din vânzări, procesul operațional în vânări, CRM;
  • Project Management și Planul Operațional – planul operațional și adaptarea acestuia, Project Management în startup-uri, adaptare și pivotare, provocările managerilor în cadrul unui startup, managementului stakeholder-ilor;
  • Prototipizarea – etapele de creare a unui prototip, MVP;
  • Finanțe și Planificare financiară – modele financiare, elementele-cheie ale unui model financiar, cash flow;
  • Pitching – ghidul unui pitch perfect, tehnica celor 10 slide-uri.

Mentori în cadrul programului vor fi specialiști cu experiență relevantă în crearea și dezvoltarea afacerilor tehnice, management, marketing, finanțe, atragerea investițiilor, printre care se numără: Ana Chirița, director Proiecte Strategice ATIC și coordonator senior al Proiectului „Tekwill”, Nicolae Eșanu, director de vânzări, XOR, Traian Chivriga, fondatorul companiei de consultanță a startup-urilor XY Incubation, Artur Gurău, președintele Digital Communication Network, Lisa Guțu, Business Development Manager, SaltEdge, Roman Gluck, Project Manager, WIS Digital Agency.

Persoanele interesate pot participa în cadrul programului complet sau pot opta pentru module separate. Pentru a participa, înregistrează-te aici (clic pe butonul „Register”).

Pentru mai multă informație, accesează www.tekwill.md/startup-academy sau ia legătura cu Maria Erhan, manager Programe de Antreprenoriat, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, la adresa de email [email protected].

Startup Academy” se desfășoară cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente