Întreprinderea de Stat Metalferos a fost scoasă la privatizare. Ion Chicu: „Cu o durere de cap mai puțină”

Metalferos

Întreprinderea de Stat Metalferos va fi scoasă la privatizare în perioada imediat următoare. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook. Tot la acest subiect s-a referit și Igor Dodon în cadrul conferinței de dimineață după întâlnirea cu președinta parlamentului și cu prim-ministrul.

„Cu un monopol în țară mai puțin. Cu o durere de cap mai puțină. Următorul monopol spre lichidare – cel de pe piața aeroportuară”, a scris  Ion Chicu în postarea sa.

Igor Dodon a spus în cadrul conferinței matinale că i-a propus prim-ministrului să scoată la privatizare Metalferos. „Las’ să scoată la privatizare Metalferos, să nu fie învinuit cineva. Ce treabă are statul să se implice în piață? Acolo sunt operatori privați, lasă ei să concureze și să vândă unde ei doresc”, a declarat Dodon.

Anterior, mai mulți ani politicieni, dar și șefi de guvern au declarat că Metalferos a fost controlată și deposedată de bani prin managerii puși de către fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

Amintim că procurorii anticorupție de comun cu ofițerii CNA au descins pe 4 decembrie la S.A. „Metalferos” și alte companii interpuse. Descinderile au avut loc în cadrul unei cauze penale pe faptul pretinselor acțiuni ilicite ale factorilor de decizie din cadrul instituției și alte câteva companii afiliate în perioada anilor 2015-2019.

Conform materialelor cauzei penale, persoanele implicate în săvârșirea infracțiunilor, care urmăreau scopul realizării unei sustrageri continue a mijloacelor financiare ale S.A. „Metalferos”, au elaborat și au implementat în acest sens o schemă infracțională bazată pe achiziționarea și comercializarea deșeurilor de metale feroase și neferoase, prin intermediul unor activități de intermediere fictivă, falsificând documentele de procurare și de livrare a metalelor feroase și neferoase, în scopul creșterii artificiale a prețului la cumpărare și micșorării artificiale a prețului la vânzare către intermediari, diferența fiind însușită de către membrii grupului criminal organizat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente