Câți candidați se pot înregistra la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020

urne vot

Pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie curent consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 38, municipiul Hâncești a înregistrat opt grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat.

Conform prevederilor legislației electorale și a programului calendaristic aprobat de CEC, ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în această circumscripție este 13 februarie 2020 inclusiv.

Informații exhaustive despre pretendenții la funcția de deputat, candidații înregistrați și alte date de interes public, pot fi consultate pe pagina web oficială a comisiei www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare noi”, compartimentul „15 martie 2020” sau accesând AICI.

Până în prezent în cursa pentru funcția de deputat au fost înregistrați trei candidați: Ion Mereuță (candidat din partea PDM), Ștefan Gațcan (candidat din partea PSRM) și Olesea Stamate (candidata PAS).

Amintim că deputatul democrat Alexandru Botnari a depus cererea de demisie din funcția de deputat, întrucât acesta a fost ales primar al orașului Hâncești. În cele din urmă, politicianul a ales să devină primar după ce, timp de aproape un an, a fost deputat.

Cheltuielile estimate pentru realizarea activităților electorale aferente alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 au fost estimate la 4 226 670 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente