Autorităţile chineze sunt în stare de alertă – închid oraş după oraş în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. După ce vineri au început construcția primului spital pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus, autoritățile anunță că în orașul Wuhan din China va fi construit, în 15 zile, un al doilea spital.

Anunțul vine după ce angajații din domeniul sănătății din oraș au avertizat că spitalele nu sunt dotate corespunzător cu cele necesare pentru a face faţă epidemiei, transmite digi24.ro.

Noul spital va avea 1 300 de paturi. Construcţia este programată să dureze o jumătate de lună.

Amintim că autorităţile din China au demarat vineri construcţia primului spital pentru pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Lucrările de construcţie urmează să se încheie în data de 3 februarie.

Duminică, China a confirmat că 54 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1 600 de persoane la nivel mondial, în timp ce autoritățile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie.

Majoritatea cazurilor și toate decesele confirmate până în prezent s-au înregistrat în China, dar virusul a fost depistat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Franța și Statele Unite.

S-a observat o transmitere de la om la om, despre care autoritățile medicale cred că a avut originea într-o piață din Wuhan, unde a fost comercializată ilegal carne provenind de la animale sălbatice.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat noul coronavirus o „urgență în China” săptămâna aceasta, dar a decis să nu o declare de îngrijorare internațională. Cu toate acestea, virusul se răspândește la nivel mondial. Autoritățile franceze au raportat primele cazuri confirmate în Europa vineri seară.