În premieră, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza gratuit cursuri online de pregătire preuniversitară la disciplina Biologie pentru elevii pasionați de lumea fascinantă a acestui domeniu de studiu, inclusiv pentru potențialii candidați la studii.

Conceptul cursului a fost elaborat de un grup de conferențiari universitari, doctori în științe biologice de la Catedra de biologie moleculară și genetică umană.

Programul online, poate fi accesat pe platforma MOODLE . „Cursurile la distanță în Biologie vor fi un suport pentru liceeni în susținerea examenului de bacalaureat, admiterea la facultățile unde biologia este obiect de profil și participarea la olimpiade. Totodată, acestea pot servi drept suport adițional pentru profesorii de biologie prin familiarizarea cu metode noi de predare la distanță și de evaluare a cunoștințelor elevilor”, menționează Igor Cemortan, șeful Catedrei de biologie moleculară și genetică umană.

Noul program este sistematizat în baza curriculumului liceal la disciplina Biologie. Fiecare compartiment include:

# material teoretic;
# materiale ilustrative;
# teste de autoevaluare;
# sistematizate în patru niveluri cognitive: cunoaștere și înțelegere, aplicare, analiză și sinteză și evaluare.

Lucrările de evaluare propuse vor oferi participanților posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile de gândire critică referitor la ceea ce au studiat. Actualmente se elaborează un compendiu și o colecție de peste 800 de teste de autoevaluare.

Programul va demara în februarie și va continua până în luna mai 2020. Persoanele care vor finaliza cu succes cursul on-line în Biologie vor primi certificate de participare, în cadrul Zilei Ușilor Deschise la USMF „Nicolae Testemițanu”, organizată tradițional în luna mai.

„Aplicarea cursului online, bazat pe metode interactive de învățare la distanță și autoevaluare, va facilita însușirea și ridicarea nivelului de  cunoștințe la biologie, susținerea cu brio a examenului de bacalaureat, admiterea la facultățile de Medicină, Farmacie, Stomatologie și obținerea performanțelor la olimpiade”, a declarat Igor Cemortan.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale știri despre bacalaureat, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.