(foto) Platforma DA vrea un candidat comun al partidelor proeuropene la alegerile parlamentare noi din Hâncești

platforma da

Platforma DA a solicitat partidelor proeuropene identificarea unui candidat apartinic comun la alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38, Hâncești. PPDA consideră că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene.

Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a platformei, PPDA scrie că regretă decizia partidelor proeuropene și naționale de a-și înainta candidații pentru această circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019.

„Platforma DA rămâne fidelă principiilor sale și face un ultim efort pentru unitatea dreptei și a alianțelor sale tradiționale. Pornind de la aceste circumstanțe, Platforma DA, pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale”, scrie în comunicat.

Reprezentanții partidului consideră că alegerile din circumscripția numărul 38 Hâncești sunt un test pentru toate partidele de centru-dreapta, iar rezultatele vor demonstra care sunt interesele acestor partide.

Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie. În cazul în care partidele de centru-dreapta nu vor ajunge până atunci la un compromis privind rămânerea în cursă a unui singur candidat, vor îndemna alegătorii din circumscripția nr. 38 să voteze persoana care va reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, dreptate și demnitate, justiție și valorile democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, pentru a nu permite dispersarea și pulverizarea voturilor și a facilita victoria unui exponent al structurilor antinaționale și antireformatoare.

Amintim că deputatul democrat Alexandru Botnari a depus cererea de demisie din funcția de deputat, întrucât acesta a fost ales primar al orașului Hâncești. În cele din urmă, politicianul a ales să devină primar după ce aproape un an a fost deputat.

Cheltuielile estimate pentru realizarea activităților electorale aferente alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 au fost estimate la 4 226 670 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente