China a închis cel puțin șapte orașe și va construi în șase zile un spital special pentru pacienții infectați cu coronavirus

21VIRUS-SPREAD-articleLarge
Foto: nytimes.com

Autorităţile chineze sunt în stare de alertă – închid oraş după oraş în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. Au plasat sub carantină şi au închis nu mai puţin de șapte oraşe, informează BBC. Numărul deceselor a crescut. Până acum au decedat 26 de persoane.

Numărul persoanelor infectate, de asemenea, a crescut şi a ajuns acum la 830. Epidemia îşi are originea în oraşul central chinez Wuhan din provincia Hubei şi s-a răspândit în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai. În încercarea de a stopa răspândirea noului tip de virus, autorităţile chineze au luat decizia să suspende transportul public în mai multe localităţi din provincia Hubei, inclusiv în Wuhan, unde locuitorii au fost sfătuiţi să nu părăsească oraşul, scrie Mediafax.

Autorităţile au anulat o serie de evenimente publice şi din alte părţi ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar. OMS a anunţat că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

Chinezii construiesc un spital special. Au la dispoziție doar șase zile

Wuhan, oraşul din care a pornit coronavirusul care s-a răspândit rapid, vrea să contruiască în timp record un spital în care să fie trataţi exclusiv pacienţii care au acest virus. Potrivit presei chineze, autorităţile din Wuhan au decis să construiască „de la zero” un spital special pentru pacienţii care au noul tip de virus. Construcţia ar trebui să fie gata în șase zile. Proiectul ar trebui să fie finalizat în această seară, iar excavatoarele şi buldozerele au fost deja aduse în locul în care va fi ridicată clădirea. Spitalul urmează să aibă două etaje şi va fi construit după modelul unui centru medical din Beijing, construit în 2003 în perioada epidemiei SARS. Noua facilitate medicală va avea 1 000 de paturi.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente