Candidatul propus de PPDA Mihail Druță, despre alegerile parlamentare noi din Hâncești: „Nu pot și nu voi candida doar din partea platformei”

Mihai Druță

Candidatul propus de PPDA pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești, Mihail Druță, a refuzat propunerea și a spus că nu va participa la scrutinul din 15 martie. Druță a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că ar fi acceptat să participe la alegeri doar în calitate de candidat din partea PPDA și PAS.

Pe data de 18 ianuarie, a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care a decis să susțină candidatura doamnei Olesea Stamate la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr. 38, Hâncești, iar în cadrul briefingului ce a urmat imediat, decizia menționată a fost adusă în mod oficial la cunoștința opiniei publice, făcându-se apel către partenerii din PPDA, dar și alte partide proeuropene să ofere sprijinul pentru această candidatură.

„Eu am tras concluzia că participarea mea în calitate de candidat la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hâncești, a devenit contraproductivă și inadmisibilă. În acest context, am adresat președintelui Andrei Năstase un mesaj, în care am declarat univoc că «nu pot și nu voi candida doar din partea platformei. Ar fi un pas necugetat cu urmări electorale dezastruoase, atât la Hâncești, în primăvară, cât și în întreaga republică spre sfârșitul anului». Liderul PPDA m-a asigurat că împărtășește această abordare, subliniind că «Platforma DA a militat, luptat și muncit în permanență pentru unitate în interes național, nu în interesul unui partid sau personaj politic». De asemenea, am apelat și la conducerea PAS să se întâlnească cu partenerii de la PPDA în vederea înțelegerii asupra unui candidat comun. Am primit asigurări că PAS este deschis pentru consultări. Potrivit informațiilor de care dispun, consultările în cauză au avut loc cu mare întârziere și nu au dat rezultatul scontat”, scrie Mihail Druță în postare.

Druță a mai scris că alegerile de la Hâncești de la începutul primăverii vor constitui o luptă de avangardă a alegerilor prezidențiale de la sfârșitul anului. Dezbinarea va însemna înfrângerea fiecăruia, căci va favoriza rămânerea la putere a regimul socialist antinațional și antieuropean al președintelui Igor Dodon.

Amintim că deputatul democrat Alexandru Botnari a depus cererea de demisie din funcția de deputat, întrucât acesta a fost ales primar al orașului Hâncești. În cele din urmă, politicianul a ales să devină primar după ce, timp de aproape un an, a fost deputat.

Cheltuielile estimate pentru realizarea activităților electorale aferente alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 au fost estimate la 4 226 670 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente