Când vor avea loc audițiile live ale pieselor înscrise în selecţia naţională Eurovision 2020

the-official-eurovision-2020-stage-design-and-logo-has-been-revealed-05-758×450

Membrii Comitetului de organizare au mai decis că audiţiile live ale pieselor înscrise în selecţia naţională a Concursului Eurovision 2020 se vor desfăşura pe 1 februarie, ora 15:00, în studioul 2 al Televiziunii Naţionale, cu emisie în direct pe TV Moldova 2. Un juriu format din profesionişti va evalua prestaţia vocală a concurenţilor.

La această etapă nu sunt solicitate elementele de show sau vestimentaţia scenică, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, prestaţia vocală, dar şi interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i se va oferi timp pentru ajustările sonore necesare.

Comitetul organizatoric al Concursului Eurovision 2020 a fost sesizat despre încălcarea articolului regulamentului ce ţine de interdicţia interpretării publice a piesei de concurs până pe 1 septembrie 2019. Astfel, au fost prezentate dovezi de interpretare a piesei „Adio” de către Formaţia Che-MD pe data de 18 mai 2019. Imaginile video cu interpretarea au fost publicate pe canalul oficial de YouTube al formaţiei pe 26 mai 2019. Din motivul nerespectării regulamentului, Comitetul de organizare a votat suspendarea formaţiei din concursul de selecţie.

Demersul interpretei Pelageya Stefoglo cu solicitarea de a fi luată în considerare aplicarea electronică făcută regulamentar pe 14 ianuarie şi care, din motive tehnice, la acel moment, fusese livrată la [email protected] doar parţial, a fost satisfăcută. Astfel, numărul de concurenţi care sunt aşteptaţi la etapa de audiţii live este de 35. Ei vor prezenta 36 de piese în ordinea inversă a listei de înregistrare în concurs. Toată informaţia actuală despre concurs poate fi accesată pe site-ul www.eurovision.md.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului va avea loc în Rotterdam şi va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 şi 14 mai şi finala care va avea loc pe data de 16 mai. Competiţia muzicală, tradiţional, va fi transmisă în direct de Moldova 1 şi online pe www.trm.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente