Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat demersul Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la suspendarea din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție a lui Viorel Morari. Ședința a fost desfășurată cu ușile închise.

Această solicitare a fost anunțată de Stoianoglo, întrucât informațiile pe care urma să le prezinte conțin secret de anchetă.

În prezent, Viorel Morari este ținut preventiv în arest pe un termen de 20 de zile.

Vă amintim că Viorel Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petiționarului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului – şi pentru a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale.

În cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracţiunilor de care este bănuit și pledează nevinovat.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.