(sondaj) Maia Sandu și Igor Dodon au același procentaj de încredere din partea cetățenilor la nivel național

maia-1

Institutul Republican Internațional (IRI) din SUA a publicat un sondaj recent despre nivelul de încredere al moldovenilor în organele de conducere, politicienii din fruntea statului și partidele politice. Potrivit sondajului, Maia Sandu și Igor Dodon împart același procentaj de încredere din partea cetățenilor la nivel național.

În urma ultimului sondaj, ambii politicieni au acumulat câte 24 %. La nivel de capitală, lidera partidului PAS este în topul preferințelor cu 32 %. Încrederea în politicianul Igor Dodon a scăzut de la ultimul sondaj. Acesta a coborât de la 31 % în februarie 2019, la 24 % în decembrie 2019. 

Sondajul a fost realizat în perioada 16 noiembrie-8 decembrie 2019, în urma căderii guvernului Sandu. Potrivit aceluiași sondaj, dacă duminica următoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede PSRM cu 29 %, PAS cu 21 %, PDM cu 10 %.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting în numele Institutului Republican Internațional. Datele au fost colectate în toată Moldova (cu excepția regiunii transnistrene)  prin interviuri față în față la casele respondenților.

Eșantionul a fost de 1 204 rezidenți permanenți din Republica Moldova, persoane cu vârsta de peste 18 ani, eligibili pentru votare. Marja de eroare este de +/- 2,8%. Rata de răspuns a fost de 62 la sută.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente