Sistemul medical din țară duce lipsă acută de specialiști. În raioanele țării ar mai fi nevoie de circa 1 400 de lucrători medicali

Doctor-sanatate
Foto: Emedicina.md.

Sistemul medical duce o lipsă acută de medici, numărul lipsă al acestora s-ar ridica la 1 400 de angajați. Declarația a fost făcută de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing de presă.

Mai mult, ministra sănătății a menționat că în cazul dat se axează pe motivația tinerilor specialiști. Potrivit ei, anume din această cauză avem atât de puțini tineri specialiști în domeniu care muncesc în raioanele țării.

„În prezent, o motivare ar fi acea majorare a indemnizației până la 120 de mii de lei. În același timp, ne dăm seama că acest lucru nu este nici pe departe ceva ce să îi motiveze pe tinerii specialiști. Este foarte important ca în cazul dat să fie implementat și promovat în continuare programul «Prima casă». Pentru că de cele mai multe ori tinerii se confruntă cu problema locativă, dar mai sunt și alte aspecte care contează. De asemenea, nu putem ignora în cazul dat și infrastructura”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

„De curând am fost în vizită la un tânăr medic într-o localitate din țară și mi-a părut rău că anumite condiții au fost îmbunătățite doar cu puțin timp înainte ca noi să ajungem acolo, ceea ce trebuia întreprins din start. Cred că și autoritățile locale ar trebui să se implice în crearea condițiilor de muncă”, a mai adăugat ministra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente