Orhei este singurul oraș din Moldova unde trecerile pentru pietoni sunt iluminate cu reflectoare roșii intermitente

treceriorhei

Primăria orașului Orhei planifică să finiseze în acest an iluminarea cu reflectoare roșii intermitente a tuturor trecerilor pentru pietoni din oraș. Asta după ce experimentul început acum 2 ani, pentru a asigura securitatea pietonilor pe timp de noapte pe cele mai periculoase zebre din oraș, a demonstrat eficiența acestui sistem de iluminare.

Autoritățile din Orhei au iluminat mai întâi, rând pe rând, 10 cele mai importante treceri pentru pietoni din oraș, iar actuala conducere a primăriei va continua proiectul inițiat de Ilan Șor pe timpul când era primar al municipiului, transmite Primăria Orhei.

Primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, a reiterat că una din prioritățile primăriei este sporirea siguranței pietonilor. „Suntem mândri că în Orhei nu avem înregistrat niciun accident cu implicarea pietonilor. Aceste rezultate ne încurajează mult. Până la sfârșitul anului vom instala acest tip de iluminare la toate celelalte treceri pentru pietoni din oraș. Siguranța pietonilor este una din prioritățile noastre”, a spus Pavel Verejanu.
În Orhei sunt, în total, 47 de treceri pentru pietoni. Orașul Orhei rămâne și acum singura localitate din R. Moldova care iluminează astfel trecerile pentru pietoni.

Ilan Șor a lansat un amplu proiect de modernizare pentru confortul și siguranța orheienilor. Printre primele acțiuni au fost reparația și iluminarea străzilor și a trotuarelor. Astfel, până în primăvara lui 2018, Primăria municipiului Orhei a finisat proiectul de iluminare stradală a tuturor străzilor, trotuarelor și curților blocurilor de locuit, devenind cel mai iluminat oraș din Republica Moldova. Tot pentru siguranța orheienilor, autoritățile locale au aplicat marcaje rutiere pe toate străzile din municipiul Orhei, conform standardelor europene, folosind vopsea de cea mai înaltă calitate și mult mai rezistentă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente