(foto) Comunicare digitală, proiecții video și tururi virtuale 360°. Turismul din Moldova a fost prezentat la MATKA 2020

turism (4)

Un început impresionant pentru promovarea ofertei turistice a Moldovei pe piața scandinavă, care a demarat la cel mai mare eveniment din industria de turism din Europa de Nord – MATKA 2020 – în perioada 16-19 ianuarie 2020.

Peste 50 de mii de consumatori și aproape 20 de mii de profesioniști au avut ocazia să exploreze piețe emergente precum Moldova, pentru oferta premium de servicii turistice. Statele scandinave – Suedia, Danemarca, Finlanda și Norvegia – sunt în căutare de un produs turistic mai scump, axat pe turism de experiență, aventură ușoară și sustenabilitate, ceea ce Moldova poate să ofere.

Aceste țări, cu cel mai înalt PIB per capita și cu cinci săptămâni minimum de vacanță anual, au generat o creștere extensivă a turismului emițător cu o valoare de peste 63 de miliarde de dolari în 2019, în special în segmentul de vârstă 20-64 de ani, turiști în căutare de experiențe imersive și destinații turistice necunoscute.

Moldova a avut o prezență de calitate, cu stand de țară sub brandul național „Pomul Vieții” și o serie de activități conexe – întâlniri cu presa locală de specialitate, comunicare digitală, proiecții video și tururi virtuale 360° –, toate menite să crească vizibilitatea Moldovei pe platformele extrem de concurențiale ale expoziției.

Activitățile de promovare au fost organizate de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, ANTRIM, în cadrul programului de marketing a destinației turistice „Moldova. Discover the roots of life #BeOurGuest”, cu suportul Agenției de Investiții din Moldova și a Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK aid.

Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK aid este partenerul strategic de implementare a programului de marketing a industriei turismului din ultimii patru ani. „Datorită acestor eforturi concertate de promovare din ultimii ani, Moldova a demonstrat reușite remarcabile, intrând în topul destinațiilor recomandate de Lonely Planet, National Geographic sau Forbes spre a fi descoperite de turiștii în căutare de experiențe inedite, cifra turiștilor fiind estimată la 1,7 milioane în 2018, care au generat o valoare de 500 de milioane de dolari a cheltuielilor în Moldova, contribuind astfel la circuitul economic primar și conex al industriei turismului receptor. Miza critică rămâne captarea acestui flux de vizitatori străini în structurile de cazare și în activitatea economică a operatorilor de turism și agențiilor de turism locale”, a explicat Diana Lazăr, vicedirector al Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente