(foto) Câinele Maia a deconspirat intenția unui ucrainean de a transporta ilegal peste 2 000 de țigări din Moldova în România

1

Patrupeda Maia a dejucat planul unui ucrainean care intenţiona să introducă ilegal în România 2 200 de țigarete cu timbrul de acciz al Republicii Moldova. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Lipcani – Rădăuți-Prut.

La linia de control, pe sensul de ieșire din țară, un autoturism de model BMW înregistrat în Bulgaria trecea controlul vamal. La volanul mașinii se afla un bărbat de 40 de ani, cu dublă cetățenie, cea a României și a Ucrainei.

În timpul așteptării documentelor prezentate, către mijlocul de transport s-a apropiat echipa canină din cadrul PTF „Lipcani”. Din start, câinele de serviciu Maia a dat de știre despre prezența țigărilor în autoturism, fapt confirmat ulterior. Astfel, asupra mașinii au fost efectuate verificări suplimentare, depistându-se în pereții laterali ai portbagajului, în compartimentul motorului și sub scaunul șoferului 110 pachete de țigări marca Rothmans.

Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră precizează că ciobănescul german Maia a fost donat Poliției de Frontieră, în anul 2018, de către compania Japan Tabacco International (JTI) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea abilităților Poliției de Frontieră în domeniul chinologic”, fiind instruită în cadrul Centrului chinologic Sibiu.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente