(doc) DFM SRL, cel mai mare operator Duty Free din Moldova, îl acuză pe premierul Ion Chicu de hărțuire a mediului de afaceri

dfm3

Compania „DFM” SRL a transmis o scrisoare adresată prim-ministrului Ion Chicu în care și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile premierului privind intențiile autorităților de a contribui la încheierea activității „DFM” SRL, cel mai mare operator Duty Free din Moldova. Declarațiile premierului au fost făcute recent într-un interviu acordat postului de radio „Europa Liberă”.

„Considerăm că în acest caz este vorba despre o urmărire abuzivă a companiei «DFM» SRL, fără o justificare juridică”, se arată în scrisoare.

De asemenea, se menționează că declarațiile premierului sunt părtinitoare, încalcă libertatea comerțului și a afacerilor, prevăzute la articolul 126 din Constituția Republicii Moldova, și creează condiții nefavorabile pentru desfășurarea afacerilor.

Aceste declarații aduc prejudicii enorme reputației «DFM» SRL, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Mulți parteneri externi ai companiei s-au arătat îngrijorați de declarațiile premierului.
Potrivit Directorului General al «DFM» SRL, declarațiile premierului aduc atingere și celor peste 400 de angajați ai companiei și familiilor acestora.

În scrisoare se menționează că, numai anul trecut, în magazinele «DFM» SRL au fost vândute peste 2,3 milioane de unități de produse moldovenești în sumă de peste 200 de milioane lei și au fost achitate taxe și impozite la Bugetul de Stat în sumă de peste 105 milioane de lei.

La prezentul comunicat de presă este atașată copia scrisorii adresate de către Directorul general al «DFM» SRL către prim-ministrul Ion Chicu”, a declarat directorul companiei.

„Problema este că noi le-am închide, dar este licență eliberată până în 2022 agentului economic. Dacă îi iei licența, riști să fii acționat în judecată și să achiți prejudicii. Am mers pe formula respectivă, OK, sunteți, chipurile, duty-free. Dar interesul duty-free-ului în ce constă? Anume acesta-i: băuturile alcoolice și țigările să le vândă fără accize, acesta-i tot sensul la duty-free. La intrare, fiți buni și achitați accize! Și așa va fi, ei deja achită. Acolo este post fiscal, acolo se urmărește tot. Fiți siguri că legislația se implementează. O să ajungem, cu Doamne ajută, în 2022, când expiră licențele respective și atunci noi o să luăm alți pași. Până atunci noi nu putem să facem lucrul acesta”, a declarat Chicu în cadrul interviului.

Interviul de pe Europa Liberă îl puteți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente