Cinci destinații din România unde îți poți petrece concediul de iarnă

winter-4680713_1920

Dacă anul acesta ți-ai propus să ai parte de un concediu alături de cei dragi, cu siguranță îți va fi greu să alegi o destinație românească, întrucât fiecare regiune încântă prin frumusețea sa. Drept urmare, pentru a-ți facilita alegerea, ți-am pregătit o listă cu câteva locuri spectaculoase, iar dacă îți faci griji pentru resursele financiare, nu uita că ai la dispoziție un credit cu Viaconto.md, ca să începi concediul cu zâmbetul pe buze. 

1. Maramureș

În fiecare an, Maramureșul este una dintre locațiile preferate ale oamenilor de pretutindeni, deoarece aici s-au păstrat multe dintre tradițiile de odinioară. Ce este special aici? Mâncărurile sunt foarte gustoase, se organizează o mulțime de spectacole tematice, iar ospitalitatea localnicilor te va face să revii de fiecare dată când vei avea ocazia. De asemenea, concediul de iarnă poate fi un prilej foarte bun pentru o plimbare cu mocăniţa pe Valea Vaserului, o vizită la bisericile de lemn din Maramureş, incluse în patrimoniul UNESCO, sau chiar o plimbare cu sania trasă de cai, dacă afară este zăpadă.

2. Bucovina

În cazul în care Bucovina te atrage mai mult, în mod clar te vei bucura de o excursie frumoasă dacă alegi Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Moldovița, Sucevița sau Voroneț. Aici, bucatele tradiționale și ritualurile străbune sunt ținute cu sfințenie, iar peisajele bucovinene te vor încânta cu siguranţă. Denumită cândva „Elveția Orientului”, Bucovina impresionează prin aerul curat, mozaicul cultural sau celebrele sale mănăstiri – Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa sau Dragomirna.

3. Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

O destinație inedită din iarna 2005/2006 încoace, hotelul de la Bâlea Lac este primul de acest gen din Europa de Sud-Est. Este situat în apropiere de Sibiu și Brașov, două orașe minunate pe care le poți vizita deoarece oferă o mulțime de atracții pe timp de iarnă. Hotelul de la Bâlea Lac are o tematică diferită în fiecare an, e realizat în totalitate din zăpadă și blocuri de gheață extrase din cel mai mare lac glaciar din Munții Făgăraș și a devenit o atracție turistică de neratat pentru oamenii din întreaga lume.

4. Băile Balvanyos

În județul Covasna, la Nord-Vest de Târgul Secuiesc, se află această minunată stațiune renumită pentru izvoarele sale minerale, preparatele culinare de neuitat şi peisajele superbe. Băile Balvanyos, denumire care se traduce din limba maghiară „Cetățile Păgânilor”, dispun de instalaţii moderne pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalaţii pentru mofete şi de electroterapie. La numai 10 kilometri distanță de Balvanyos este lacul Sfânta Ana, unde poți să mergi cu sania pe drumul ce duce până la lac, dacă vremea permite acest lucru.

5. Țara Făgărașului

În cazul în care ți-ai propus să te delectezi cu peisaje de iarnă autentice în această vacanță, atunci cea mai potrivită alegere este Țara Făgărașului și satele săsești din Transilvania. La poalele munților Făgăraș vei găsi un sat în care pare că timpul a stat în loc. Sâmbăta de Sus este o zonă în care se păstrează obiceiurile din strămoși, iar una dintre tradițiile care te va încânta la acest loc este alaiul cetelor de feciori care merge în prima zi de Crăciun la slujba de la biserică unde colindă, apoi se retrage împreună cu sătenii la balul de la Căminul Cultural. Acesta este cel mai bine păstrat obicei din Ţara Făgăraşului, de aceea din decembrie 2013 a fost inclus și pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Indiferent ce destinație vei alege, cu siguranță vei avea parte de niște zile de poveste. Iarna este cel mai frumos anotimp pentru un concediu de vis, așa că intră pe viaconto.md și alege un credit rapid care să îți ofere șansa să te bucuri de cele mai frumoase tradiții și obiceiuri românești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Radu Plugaru
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente