(video) Rusia vrea să construiască cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Aceasta ar urma să aibă 25 de etaje

Fără titlu

Un influent lider spiritual din Rusia intenţionează să construiască cea mai mare biserică din Rusia centrală și, totodată, din lume, potrivit The Moscow Times, citat de digi24. Edificiul, care ar urma să aibă 25 de etaje, va fi construit pe locul unde există acum o mănăstire de femei în regiunea Sverdlodvsk şi va putea găzdui 37 de mii de pelerini.

„Biserica Sfânta Sofia va deveni un avanpost, dar şi cea mai mare biserică ortodoxă din lume”, a spus Janna Rîabțova, managera regională a mişcării Frontul Poporului Rus, o organizaţie proguvernamentală. „Construcţia primului stilobat va începe în 2020”, a mai spus ea.

Persoana din spatele întregului proiect ar fi părintele Serghei, liderul discret al mănăstirii pe locul căreia urmează să fie ridicată catedrala. Serghei este duhovnicul mai multor personaje importante din viaţa politică a Rusiei, inclusiv a fostei procuroare generală a Crimeei, Natalia Poklonskaia.

Întrebată când va fi finalizat edificiul, Rîabțova a spus că „totul se află în mâinile lui Dumnezeu”. Ea nu i-a identificat nici pe principalii investitori, spunând despre ei doar că sunt „copiii spirituali ai părintelui Serghei”.

Mai mulţi investitori chinezi vor cofinanţa construcţia catedralei, potrivit sursei citate. Având 77 de metri înălţime, catedrala rusească ar fi ceva mai mică decât Catedrala Mântuirii Neamului, în construcţie în Bucureşti, care va avea 120 de metri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente