Teatrul Național Eugene Ionesco te invită, pe 22 ianuarie, la monodrama „Ultima noapte la Madrid” – un spectacol despre viața interioară a ultimei femei a lui Picasso. Spectacolul este o monodramă de Brian McAvera, pusă în scenă de în regia lui Vitalie Drucec.

Spectacolul „Ultima Noapte la Madrid” redă viața lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea.

Prin jocul său de o expresivitate artistică excepțională, actrița Ala Menșicov reușește să transmită publicului gândurile și trăirea sufletească, plină de tristețe, bucurie și fascinație pe care ultima soție a marelui pictor Pablo Picasso, franțuzoaica Jacqueline Roque, a trăit-o împreună cu acest geniu până la sfârșitul vieții lui.

Din povestea lui Jacqueline aflăm despre viața zbuciumată, creația impresionantă și caracterul despotic al genialului Pablo Picasso, dar și despre marea dragoste pe care această femeie a trăit-o alături de el și în numele căruia și-a sacrificat viața.

Jaqueline Roque este interpretată de Ala Menșicov, artistă a poporului. Acest rol i-a adus actriței Ala Menșicov Marele Premiu Gala Star, în cadrul festivalului de Teatru „One man show”, Bacău, România, 2006.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook Teatrul Național Eugene Ionesco.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iTicket.md.