(doc) Complexul Memorial „Eternitate” ar putea fi renovat până pe 9 mai

eternitate

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR MOLDOVA că, până pe 9 mai, Complexul Memorial „Eternitate” urmează să fie renovat capital. Ion Chicu a spus că statul are resurse suficiente pentru renovarea acestuia și că statul ar trebui să aibă grijă de aceste monumente cu o importanță istorică pentru întreaga țară.

„Cred că grija față de monumentele de acest gen, locul de odihnă veșnică a ostașilor care au fost ridicați din familii, puși sub arme, este o atitudine cunoscută în toată lumea civilizată. Este o grijă firească. Specialiștii estimează, nu pot să vă spun de costuri. Avem fond de rezervă, mijloace prevăzute anume pentru așa măsuri. Până la data de 9 mai va fi finalizat”, a spus Chicu.

Deputata Maria Ciobanu a venit cu o reacție la decizia prim-ministrului de a repara monumentul dedicat ostașilor care au fost ridicați din familii, puși sub arme. Deputata a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că a înaintat un demers prin care cere să fie renovat și Cimitirul Ostașilor Români care se află în paragină de mai mulți ani. „Domnule prim-ministru, Complexul Memorial «Eternitate» a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, cheltuindu-se în acest scop 35 de milioane de lei, în timp ce Cimitirul Ostașilor Români se află în paragină. Fracțiunea parlamentară DA a propus în timpul dezbaterilor din parlament a Legii Bugetului de Stat să fie alocate surse financiare (8 milioane de lei) pentru reabilitarea Cimitirului Ostașilor Români, dar amendamentul nostru nu a fost acceptat”, scrie în postare.

Complexului Memorial „Eternitate” a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, iar pentru reparația acestuia au fost cheltuite peste 35 de milioane de lei din bugetul de stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente