Teatrul poetic „Alexei Mateevici” invită publicul la spectacolul „Jurnalul Annei Frank”

teatru

În ajunul Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului, marcată pe 27 ianuarie, Teatrul poetic „Alexei Mateevici” cheamă publicul la spectacolul „Jurnalul Annei Frank”, care se va desfășura în data de 25 ianuarie, ora 18.00.

Jurnalul Annei Frank este de fapt caietul unei fete de 13, apoi de 14 şi 15 ani, care povesteşte despre întâmplările ei zilnice, petrecute într-o anexă, în care se refugiase împreună cu familia sa, atunci când Amsterdamul fusese ocupat de naziști. În momentul scrierii, jurnalul devine o radiografie zilnică începând din anul 1942 până în 1944. Refugiul Annei în acele condiții, amintirile ei despre viața evreilor în timpul Holocaustului au devenit o adevărată operă literară cu o valoare istorică de neprețuit.

Spectacolul include mai multe secvențe din acest jurnal, prezentând diverse perioade și stări ale Annei, având în rolul central pe Elena Frunze-Hatman. Este vorba de un monospectacol, care povestește de trecutul dureros prin intermediul unui copil, prin prisma unei fete de 12 ani, adolescența căreia a trecut în cei mai de groază ani pentru omenire.

Durata spectacolului este de o oră, iar prețul biletului este de 100 de lei.

*Pentru elevi și studenți biletul este de 50 lei și poate fi cumpărat în seara spectacolului cu prezentarea carnetului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente