(grafic) Cum s-a pregătit Universitatea Tehnică a Moldovei de sezonul rece al anului

UTM
Foto: foto simbol

Perioada rece a anului vine întotdeauna cu necesități „fierbinți”, iar dacă ne referim la o arie cum este cea a Universității Tehnice a Moldovei, aceste necesități se estimează la suprafețe de mii de metri pătrați și sume de ordinul milioanelor.

În vederea pregătirii blocurilor de studii şi a căminelor pentru perioada rece 2019-2020, angajații Direcției Tehnice a UTM au efectuat un volum important de lucrări privind schimbarea geamurilor în aule, galerii de trecere și a vitraliilor de la etaje, a uşilor din lemn cu uşi PVC la balcoanele de la etaje și bucătării, verificarea metrologică a apometrelor de apă caldă și rece, spălarea hidropneumatică a sistemului de încălzire, înlocuirea tuturor contoarelor de evidenţă a energiei termice cu aparate de tip nou, conectarea obiectivelor universitare la agentul termic etc.

Cel mai mare volum de lucrări în vederea reabilitării termice a clădirilor a fost înregistrat la capitolul reparaţia capitală a acoperişurilor, care a cuprins o suprafață totală de 3 300 de metri pătrați (aulele 5/1, 6/2, galerii, blocul de studii nr. 10, anexa căminului nr. 10, căminele nr. 12 și nr. 3) și o valoare totală de 1 015 400 de lei. Anveloparea pereților exteriori a necesitat montarea a 278 de bucăți de confecții PVC în blocurile de studii și 139 în cămine, valoarea totală a lucrărilor estimându-se la 1 214 403,47 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente