Ceban cere demisia șefei Direcției Educație de la Primăria Chișinău: „Nu aşteptaţi să vă rugăm de mai multe ori”

rodica guțu

Primarul general de Chișinău, Ion Ceban, i-a cerut demisia șefei Direcției Educație de la Primăria Chișinău, Rodica Guțu. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței ordinare a primăriei. Edilul Ceban a afirmat că există plângeri și din partea unor șefi de instituții de învățământ și cadre didactice, care o acuză pe șefa Direcției Educație de favoritism.

Ceban a menționat mai multe încălcări care au loc în sistemul educațional din Capitală: grădinițe care activează fără autorizație sanitară, suprasolicitarea instituțiilor preșcolare și preuniversitare, lipsa apei calde, lipsa produselor de igienă, lipsa mobilierului, temperatură necorespunzătoare în instituții, alimentație cu abateri.

De asemenea, Ceban a mai subliniat și faptul că direcția nu a prezentat raportul cu privire la situaţia anticorupţie, care trebuia să fie prezentat la data de 10 ianuarie, menționând în acest context că doamna Guţu a fugit pe concediu de boală. Totodată, edilul a spus că au fost reținute salariile profesorilor cu rea intenție.

„Zilnic avem zeci de petiţii, nemulţumiri de la părinţi despre colectările de bani, iar cineva se face că nu vede. Astăzi cer public, doamna Guţu, să vă daţi demisia benevol, nu așteptați să vă rugăm de mai multe ori”, a menționat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente