Mâine vom avea „cea mai deprimantă zi” din acest an. Cum a apărut și ce înseamnă Blue Monday

offsx
Foto: kiss fm

Cea de-a treia zi de luni a anului, care în 2020 cade pe 20 ianuarie, este considerată a fi Blue Monday sau lunea tristă. La această concluzie a ajuns un psiholog britanic, care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.

Teoria despre Blue Monday (lunea tristă, n.r.) a apărut în 2005. Psihologul britanic Cliff Arnall este cel ce a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului, potrivit descopera.ro.

Printre aspectele luate în considerare de către psiholog se numără: condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni. Astfel, Cliff Arnall a stabilit că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi, având în vedere că în această perioadă oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

Teoria însă a fost cauza unor dispute, întrucât acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente