În școlile și colegiile din Marea Britanie vor fi distribuite gratuit produse de igienă menstruală

absorbant
Foto: tes.com

Începând cu ziua de luni, 20 februarie, în școlile și colegiile din Marea Britanie vor fi distribuite produse de igienă pentru perioadele ciclului menstrual. Acțiunea este organizată de guvernul britanic.

Tampoane, absorbante și alte produse necesare în perioada menstruației vor fi puse la dispoziția tuturor școlilor și colegiilor de stat din Anglia, în mod gratuit. Guvernul britanic s-a angajat anul trecut să finanțeze acest proiect, pentru a ajuta fetele din familii cu venituri mici, care uneori ratează orele de la școală din motiv că nu au produsele necesare pentru această perioadă, scrie The Guardian.

Acest proiect va costa guvernul britanic până la 20 de milioane de lire sterline pentru acest an și va acoperi necesitățile pentru aproximativ 1,7 milioane de eleve și studente.

Începând cu ziua de luni, personalul instituțiilor de învățământ va putea comanda produse de la furnizorul comercial, care a câștigat contractul în urma unei licitații. Acesta oferă tampoane ecologice și produse refolosibile.

Proiectul implementat de guvernul britanic urmărește o decizie inovatoare din 2018 a guvernului scoțian de a finanța produse menstruale gratuite tinerilor din școli, colegii și universități, după ce rezultatele unui sondaj au arătat cu unul din patru elevi și-ar dori să aibă acces în școală la aceste produse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente