„Cкачать”, „погода” sau „YouTube”. Ce cuvinte au căutat cel mai des moldovenii pe Google în anul 2019  

google
Foto: Slash Gear

Conform datelor Google Trends, în 2019, internauții din Republica Moldova și-au manifestat interesul pentru informații în ceea ce priveşte Chișinău – capitala Republicii Moldova, Moldova – stat european și date meteo. În topul temelor mai este prezent domenul .md, dar și conținutul video și filmele. În perioada scrutinelor electorale, internauții au manifestat interes sporit pentru informații în ceea ce privește alegerile, transmite ZdG.

Cele mai căutate cuvinte pe motorul de căutare Google au fost „cкачать” (n.r. descarcă), „погода” (n.r. meteo) și „YouTube”, urmate de „999”, „meteo” și „Google”.

Potrivit sociologului Vasile Cantarji, internauții au fost interesați de conținutul video online gratuit. Din concluziile sale, cuvântul „cкачать” (n.r. descarcă) a fost căutat în limba rusă și nu în limbile română sau engleză, deoarece internetul rus este mai puțin reglementat. Pe portalurile rusești e posibilă vizualizarea de copii ale filmelor reproduse și comercializate ilegal, iar internauții au fost interesați de vizualizarea conținutului gratuit. Același lucru poate fi atribuit și căutărilor cuvântului „YouTube”. 999 este cel mai popular market online din Republica Moldova, ceea ce justifică prezența lui în topul căutărilor, a mai concluzionat sociologul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente