Primăria București neagă că ar fi semnat un acord adițional de colaborare cu Primăria Chișinău

ceban cmc1

Primăria București neagă că ar fi semnat acord adițional de colaborare cu Primăria Chișinău la protocolul de înfrățire. 

Astfel, Primăria de la București a venit cu unele precizări referitor la acest subiect și a menționat că delegația de la București a întreprins o vizită la Chișinău cu prilejul manifestărilor culturale organizate în capitala Republicii Moldova, iar acordul a fost semnat doar de către consilierii de la Chișinău. Acordul urmează să fie trimis prin Ministerul Afacerilor Externe la Primăria Bucureștiului și abia apoi va fi discutat în Consiliul General:

„O delegaţie oficială a Primăriei Municipiului Bucureşti, formată din consilieri generali şi condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, a efectuat, în perioada 13-15 ianuarie 2020, o vizită la Chişinău, cu prilejul manifestărilor culturale organizate în capitala Republicii Moldova, pentru a marca 170 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

Respingem ferm speculaţiile apărute în mass-media conform cărora delegaţia oficială a Primăriei Capitalei, condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria oraşului Chişinău. Viceprimarul General NU a semnat un astfel de protocol şi nici nu a avut mandat de la Primarul General, Gabriela Firea, să semneze un protocol de colaborare sau să reînnoiască protocolul semnat în anul 1999, când primar general al Bucureştiului era Viorel Lis.”

De asemenea, viceprimarul de la București, Aurelian Bădulescu, a declarat că „La Chișinău s-a votat acordul în Consiliul General al Municipiului Chișinău și urmează să fie trimis prin Ministerul Afacerilor Externe, iar acesta îl va trimite la Primăria Bucureștiului și abia apoi va fi discutat în Consiliul General”.

Amintim că la ședința Consiliului Municipal Chișinău din 15 ianuarie, consilierii de la Chișinău au votat un acord adițional de colaborare la Protocolul de Înfrățire dintre Chișinău și București. La ședință a fost prezentă și o delegație de la București în frunte cu viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Protocolul de Înfrățire a fost încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente