Pisica e de vină. Două familii din Marea Britanie s-au judecat câțiva ani din cauza unei feline

pisica buclucasa

O psihoterapeută din Marea Britanie, intrigată de absenţele prelungite ale motanului său, a pornit o anchetă ale cărei concluzii au determinat-o să iniţieze proceduri judiciare de zeci de mii de euro pentru a interzice vecinei sale să-i hrănească felina infidelă, relatează AFP.

După fiecare dintre escapadele sale, Ozzy, un Maine Coon cenuşiu cu alb din cartierul rezidenţial Brackenbury Village din Londra, se întorcea cu burta plină şi cu blana mătăsoasă, potrivit relatărilor din mai multe publicaţii britanice, citată de AGERPRES.

Pentru a rezolva misterul, proprietara sa, a cărei familie era foarte supărată din cauza acestor absenţe, a montat la gâtul felinei o zgardă cu localizare GPS, în noiembrie 2015.

Dispozitivul a trădat viaţa secretă a lui Ozzy. Acesta îşi petrecea timpul la câteva uşi distanţă, la o vecină, o cunoscută peisagistă.

Psihoterapeuta şi soţul ei au găsit de opt ori la gâtul lui Ozzy o altă zgardă, cu un medalion pe care erau scrise cuvintele „Casa mea”, alături de numărul de telefon al vecinei.

Peisagista, care s-a ataşat de motanul care şi-a găsit adăpost la ea, s-a apărat afirmând că nu a făcut nimic rău şi că animalul este o fiinţă înzestrată cu sensibilitate. „Este iubit şi răsfăţat şi este foarte ataşat de teritoriul lui şi de mine”, a afirmat peisagista într-o scrisoare adresată proprietarei felinei, la care psihoterapeuta a replicat: „Aceasta nu este pisica ta şi nu ţi-o dăm”.

Proprietarii au apelat la un avocat pentru a căuta o cale de a interzice vecinei să hrănească motanul, lansând astfel o bătălie judiciară care le-a costat pe cele două părţi peste 20 de mii de lire sterline (23 500 de euro).

După câţiva ani, cele două familii au încheiat disputa, cu puţin timp înainte de Crăciun, printr-un acord potrivit căruia peisagista s-a angajat să limiteze interacţiunile cu felina. Lesbirel a promis că nu îl va hrăni pe Ozzy cu mâncare pentru pisici, peşte la conservă sau carne şi nu îi va scoate zgarda. De asemenea, ea s-a angajat că nu îl va pune într-o cutie sau într-un coş, că nu îl va lăsa să intre în locuinţă şi nici nu îl va invita înăuntru decât dacă acesta provoacă deranj în faţa casei, notează metro.co.uk.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente