(foto) Elevii de la liceul Aristotel au fost pentru o zi Eminescu, Eliade și Blaga. Cum au omagiat tinerii ziua de 15 ianuarie

aristotel4
Foto: Cum l-au omagiat elevii de la Aristotel pe Eminescu

Pe 15 ianuarie, elevii de la Aristotel au omagiat ziua lui Eminescu, prin jocuri de rol, discuții despre rolul poetului în literatura, dar și societatea culturală românească.

Elevii de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” au dedicat ziua de 15 ianuarie marelui poet, omagiind cei 170 de ani de la nașterea acestuia și Zilei Culturii Naționale. Aceștia au reușit să demonstreze că sunt adevărați moștenitori și păstrători ai tezaurului cultural făurit de strămoși.

Ziua a început cu un careu dedicat Zilei Culturii Naționale. Scopul acestuia a fost promovarea culturii naționale, a valorilor autentice și a personalităților marcante. Elevii clasei a XI-a C au intrat în pielea unor personaje de vază din cultura neamului românesc. Au prezentat discursuri din perspectiva lui Mihai Eminescu, Ion Pelivan, Lucian Blaga, Elena Alistar și Mircea Eliade și au relatat despre importanța culturii pentru fiecare dintre noi. De asemenea, au fost recitate poezii scrise de Mihai Eminescu, impresionând și sensibilizând toți elevii și profesorii.

După ore, elevii, împreună cu profesoara de limbă și literatură română, Cristei Tamara, au organizat o întâlnire de suflet cu actrița și artista emerită a Republicii Moldova – Ninela Caranfil. Dumneaei a relat elevilor despre impactul lui Mihai Eminescu asupra culturii naționale și cum a reușit să schimbe viziuni prin creațiile lui. Ninela Caranfil le-a povestit elevilor și despre viața și cariera sa teatrală, aceștia rămânând încântați și sensibilizați de forța scenică a doamnei. A urmat un recital de poezii, pe care actrița l-a urmărit cu atenție, venind și cu unele sfaturi în adresa elevilor.

Evenimentul s-a încheiat cu interpretarea cunoscutelor piese „De-aș avea” și „Pe lângă plopii fără soț”, de către corul liceului, reușind să transmită niște emoții de nedescris celor din sală.

Autoare: Mădălina Demian
Liceul Republican „Aristotel”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente