Campionatul European de Patinaj Artistic 2020, din 22 ianuarie, doar pe TVR MOLDOVA

patine1
Foto: foto simbol/pexel

După șase ani, patinajul artistic se întoarce la televiziunea română. De miercuri și până duminică, TVR MOLDOVA va transmite Campionatele Europene de la Graz, competiție la care participă peste 120 de patinatori din 33 de țări.

România ar fi trebuit să fie reprezentată de Julia Sauter, clasată anul trecut pe locul 14, dar patinatoarea de origine germană nu este încă refăcută după o entorsă la gleznă.

Dintre campionii europeni din 2019, doar reprezentanții Franței, Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron, își vor putea apăra titlul pe gheața patinoarului Steiermarkhalle. Spaniolul Javier Fernandez, cu șapte medalii de aur continentale în palmares, s-a retras, lăsând deschisă lupta pentru supremație în întrecerea masculină, iar la perechi, Vanessa James și Morgan Cipres au decis să facă o pauză, la fel ca și campioana olimpică Alina Zagihtova. Campioana europeană din proba feminină, Sofia Samodurova, a ratat selecția, fiind doar a noua în concursul din Rusia.

Dacă francezii Papadakis și Cizeron sunt favoriții probei de dans, întrecerea feminină va fi una în care Eteri Tutberidze va arunca pe gheața patinoarului din Graz artileria grea. Antrenoarea care a dus-o pe Alina Zaghitova în 2018 la aurul olimpic vine în Austria cu trei patinatoare de excepție, toate trei excelente săritoare: Aliona Kostornaia, câștigătoare la 16 ani a Grand Prix-ului de la Torino și alte două sportive de 15 ani, campioana mondială de junioare, Alexandra Trusova, prima patinatoare din lume care a sărit cvadruplu Lutz, și vicecampioana lumii, Anna Șerbakova. Va fi interesant de urmărit și duelul pentru supremație în proba masculină între patinatorii din Rusia, Franța și Italia, în timp ce la perechi, fără James și Cipres, rușii par a avea primele șanse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente