Podcast-urile prind din ce în ce mai multă popularitate, iar creatorii găsesc în ele noi posibilități de transmitere a informației, opiniilor sau experiențelor proprii. Podcast-urile creatorilor din Moldova au reușit și ele să își acumuleze o audiență semnificativă, iar dacă mai stai la dubii, echipa #diez îți propune 10 motive de ce merită să asculți istorii.

# Nu te mai plictisești în drum

Cu siguranță ai un playlist îndrăgit, dar dacă îl asculți de fiecare dată în drum spre/de la școală sau muncă, ți s-au cam ros urechile de la el, iar piesele pe care le fredonai cândva, acum încerci să le eviți. Atunci când asculți un podcast, poți evita această mică neplăcere, pentru că de fiecare dată în podcast sunt istorii noi.

# Poți îmbunătăți o limbă străină

În aplicațiile de ascultare a podcast-urilor poți găsi o varietate mare atât de subiecte, cât și de limbi în care sunt realizate. Prin urmare, cu ușurință îți poți îmbogăți cunoștințele în materie de limbi străine, deoarece auzi cuvinte noi și fără a-ți da seama identifici structuri corecte de construcție a frazelor, deprinzi chiar și debitul de vorbire.

# Afli lucruri noi despre un domeniu mai restrâns

Podcast-urile se fac, de regulă, pe niște domenii mai restrânse. Prin urmare, dacă tema generală e „educația”, un podcast poate fi făcut doar despre „BAC-uri”. Respectiv, ajungi să cunoști mai multe detalii despre domeniile mai puțin explorate.

# Poți combina cu alte însărcinări pe care le ai

Gătești, ștergi praful prin casă sau îți faci ritualul de dimineață pentru a ieși afară? Podcast-urile se pliază perfect pe majoritatea acțiunilor pe care le faci. Deci, poți să îmbini utilul cu plăcutul!

# O experiență intimă – îți pui căștile și o asculți doar tu

Nimeni, absolut nimeni nu va ști ce asculți în căști, fie că e vorba despre un podcast legat de educația sexuală sau fizică cuantică. Ai toată intimitatea pe care ți-o dorești.

# Accesibile și gratuite în aplicațiile de muzică pe care le ai în telefon

Majoritatea podcast-urilor sunt gratuite. Astfel, poți să asculți orice și oricât îți poftește inima. Important este să ai suficient timp să le reușești pe toate.

# Te informează scutindu-te de feed-ul aglomerat, fără informații care nu te interesează

Cât de mult te deranjează lucrurile care îți apar în feed și te fac să rămâi pe platforme? Ai intrat vreodată pe Facebook pentru cinci minute și ai rămas pentru trei ore să urmărești videouri cu pisicuțe? În timp ce asculți un podcast, aceste lucruri nu se pot întâmpla, poți să-ți iei necesarul de informație, fără vreun risc de a-ți încărca memoria cu prea multe lucruri inutile.

# Nu e o prelegere statică, e o activitate dinamică (mai distractivă decât o carte audio)

În timp ce asculți un podcast ești liber să faci orice, dar în același timp îți antrenezi și partea de ascultare activă. Înveți fără a sta cu mâinile pe bancă în timp ce cineva îți citește de pe foi îngălbenite de vreme.

# Ai acces la oameni și păreri la care în mod normal nu ai ajunge

Sunt lucruri sau evenimente care te interesează în mod prioritar? Vrei să știi ce zic marele nume în domeniile jurnalismului, schimbărilor climatice, medicinei, politicii despre acestea, dar nu ai acces la ele? Prin intermediul podcast-urilor poți aduna opinii alimentate cu fapte, din toate colțurile lumii, de la toate persoanele instruite.

# Ocolești media tradițională

Fără știri despre omoruri, violuri și alte lucruri morbide. Podcast-urile îți oferă o alternativă mediilor tradiționale. Prin urmare, rămâi informat, în domeniile care te vizează nemijlocit, fără știri în plus. De asemenea, îți poți doza informația în modul în care ți-o dorești.