Printre rânduri de ani, orașul Chișinău a mai păstrat unele locuri dragi inimii locuitorilor săi, care poartă caracter cultural și necesar pentru societate. Unul dintre aceste minunate locuri care a mai rămas este „Aleea presei” amenajată în scuarul Catedralei.

Vitrinele vechi au pierdut o mare parte din sticlă și din imaginea estetică a orașului, dar totuși în fiecare zi ramele lor obosite de ani și de ploi mai scotocesc ziarele proaspete, ceea ce ne spune că azi se mai citește presa și că această alee este utilă pentru societate. Aceasta a fost cea mai importantă motivație pentru compania MOLDPRESA, care a renovat această alee cu 18 standuri noi, care conțin ornamente naționale, oferind un colorit moldovenesc și o imagine estetică orașului.

Compania MOLDPRESA a ales acest scuar ținând cont de trecutul glorios al acestei alei care a supraviețuit așa numitei „perestroică”, în timpul căreia societatea setoasă după informație a atins punctul culminant. În acele timpuri era necesar să stai la coadă la un chioșc de presă la cele mai matinale ore și nici atunci nu erai sigur dacă reușești să procuri ziarul preferat, prin urmare mulțimea se înghesuia pe aleea presei citind cu nesaț noutățile.

Compania MOLDPRESA, cel mai mare distribuitor de presă din Republica Moldova, și-a propus să fie inovativă și să ofere standurilor cu ziare o nouă viață; în fiecare dimineață acestea vor fi completate cu presă proaspătă, făcându-le utile pentru fiecare dintre noi. Este o alee în care a depus suflet întreaga echipă, care speră că acest proiect social va fi unul benefic pentru locuitorii Chișinăului.