(foto) Un teren pentru fotbal pe plajă ar putea fi construit în Chișinău. Cum va arăta acesta

stadion_plaja2

În Chișinău ar putea fi construit un teren pentru fotbal pe plajă în 2020. Consiliul municipal al orașului Chișinău analizează posibilitatea de a aloca un teren pentru construcția în capitala țării a unui stadion pentru fotbal pe plajă.

Portalul Moldfootball.com a luat legătura cu Directorul Executiv al FMF, Adrian Ixari, care a relatat detalii despre cum va arăta noul stadion.

# La moment, în campionatul național la fotbal pe plajă participă opt echipe de juniori, opt echipe de tineret și opt echipe de seniori și, de asemenea, avem două selecționate naționale la fotbal pe plajă: „A” națională și de tineret. Infrastructura existentă la moment pentru desfășurarea meciurilor de fotbal pe plajă nu corespunde standardelor pentru desfășurarea meciurilor la nivel național, cu atât mai mult la nivel internațional.

# Locul cel mai optim pentru construcția stadionului de fotbal pe plajă este la Chișinău, în zona Parcului „La Izvor”. Pe acest teritoriu este planificată construirea unui stadion pentru organizarea competițiilor naționale și internaționale de fotbal pe plajă, cu standuri pentru 1 012 locuri (cu posibilitatea creșterii numărului până la 1 600 de locuri), inclusiv 244 de locuri pe standul VIP și o zonă de catering. În plus, stadionul va avea posibilitatea să organizeze sesiuni de antrenament pentru jucătorii tineri de fotbal pe plajă (băieți și fete), precum și volei pe plajă, handbal pe plajă, tenis pe plajă, competiții de lupte. De asemenea, vor putea fi organizate acolo concerte în aer liber și ateliere tematice.

# Standurile pentru spectatori sunt ridicate la o înălțime de 2,4 metri față de locul de joacă. Sub tribune se află vestiare pentru patru echipe, vestiare pentru arbitri, săli pentru observatorii de meciuri internaționale, o cameră de prim ajutor, facilități sanitare pentru spectatori (bărbați și femei), săli de administrare a stadionului, săli tehnice și spații pentru depozitare echipament sportiv. Accesul pe stadion pentru spectatori, echipe și arbitri este separat. Tabloul informativ principal este situat vizavi de tribuna principală. Mai jos sunt camere pentru comentatori și o sală radio. Platformele de camere video sunt situate în colțurile stadionului și în centru, deasupra camerelor comentatorilor. În plus, este planificată instalarea unui sistem de supraveghere video, precum și alarme de securitate și incendiu. Spectatorii vor merge pe alei pietonale iluminate pe timp de seară, în timp ce parcarea vehiculelor se va afla în vecinătatea zonei stadionului. Există, de asemenea, platforme pentru concentrarea spectatorilor în fața stadionului.

Finanțatorul proiectului este FIFA. Condițiile finanțatorului: poțiunea de teren alocată să fie dată în arendă/superficie la FMF pe o perioadă minimă de 25 de ani, iar stadionul să aparțină și să fie gestionat de FMF.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente