(video) Incendiile din Australia ar putea afecta și Moldova. Fumul a parcurs deja peste șase mii de kilometri

200103015545-03-australia-fire-0102-super-tease
Foto: CNN.com

Incendiile din Australia ar putea afecta toată planeta, inclusiv țara noastră. Declarația oficială NASA menționează că „Este de așteptat ca fumul să facă cel puțin un circuit întreg în jurul globului”.

Incendiile din Australia au afectat deja o mare parte din suprafața sa și reprezintă un pericol atât pentru vegetație și faună, cât și pentru oameni. Agenția spațială americană a anunțat că fumul cauzat de acestea va ajunge pe toată suprafața globului, ceea ce înseamnă că va ajunge să afecteze și țara noastră, scrie playtech.ro.

Din momentul în care fumul ajunge în stratosferă, acesta poate călători pe distanțe foarte lungi, foarte departe de sursa originară. În acest fel, poate afecta condițiile atmosferice de pe tot globul, menționează NASA.

Satelitele NASA arată că fumul a parcurs mai mult de 6 500 de kilometri distanță de Australia, o parte ajungând în Chile, unde au fost raportate ceruri înnorate și apusuri de soare colorate.

În Australia, la nivel terestru, fumul are un impact dramatic asupra calității aerului de pe suprafețe întinse. La începutul lunii decembrie 2019, fumul cauzat de incendii în Australia ajunsese atât de rău în Sydney, încât calitatea aerului era de 11 ori mai mare decât ceea ce este considerat nivelul „periculos”.

Până acum, incendiile au reușit să ardă milioane de hectare din suprafața țării, iar situația nu este încă sub control. Până acum, au murit cel puțin 27 de persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente