În mai multe școli din țară nu sunt suficiente manuale. Ministerul Educației intervine în regim de urgență

AN SCOLAR – DESCHIDERE – ODORHEI

Mai multe școli din țară se confruntă cu insuficiență de manuale. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în urma mai multor sesizări venite din partea cadrelor didactice.

„Urmare a mai multor sesizări venite din partea cadrelor didactice s-a constatat livrarea insuficientă sau chiar nedistribuirea în unele localități a unor titluri de manuale. În mai multe unități teritorial-administrative numărul de manuale de limbă străină, în special cele de limbă engleză pentru elevii din ciclul primar (clasele II, III, IV) este insuficient. De asemenea, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor, care au menirea de a oferi sprijinul necesar cadrului didactic în implementarea noului curriculum. Este o situație cu impact negativ asupra calității procesului educațional, iar MECC va identifica factorii care perturbează buna funcționare a mecanismului de asigurare cu manuale școlare”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că va întreprinde, în regim de urgență, măsuri privind redresarea situației, pentru ca manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev.

De asemenea, autoritățile solicită angajaților din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, managerilor educaționali, conform competențelor, să manifeste responsabilitate, iar în cazul în care întâmpină dificultăți, să sesizeze ministerul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente