FC Barcelona are un nou antrenor. Cine i-a luat locul lui Ernesto Valverde

gettyimages61029-7fa80dd12273970c8bdefc8097dcc330-600×400
Foto: Publimetro

FC Barcelona are un nou antrenor după ce conducerea clubului l-a concediat pe Ernesto Valverde. Valverde este primul antrenor demis de Barcelona în plin campionat după 17 ani. După demisia lui Valverde, membrii Comitetului Director au discutat variantele pentru numele succesorului, iar cel al lui Quique Setien a devenit cel care a fost agreat de cei mai mulţi.

Tehnicianul de 62 de ani a fost preferat deoarece profilul său este compatibil cu şcoala Barcelonei; acesta şi-a manifestat mereu admiraţia pentru Johan Cruyff şi Pep Guardiola. „Mi-aş fi dat un deget de la mână ca să joc cu Cruyff”, a spus Setien la un moment dat. De altfel, el nu a ascuns deloc faptul că visul său este acela de a antrena Barcelona.

Setien era şomer din luna mai, de la despărţirea de Betis, fiind aprig contestat de fanii de pe Benito Villamarin. Dar pe banca andaluzilor a reuşit să fie ultimul antrenor care a bătut Barcelona pe Camp Nou, un 4-3 pe 11 noiembrie 2018.

Ernesto Valverde a plecat de la Barcelona cu patru trofee în palmares: două titluri de campioană, o Cupă şi o Supercupă a Spaniei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente