Centrul de găzduire a animalelor fără stăpân din Chișinău va fi extins. Acesta va oferi condiții mai bune pentru patrupezi

caini gazduire (3)

Centrul de găzduire a animalelor fără stăpân din capitală se va extinde. Astfel, pe teritoriul Centrului din strada Uzinelor vor fi amenajate noi voliere, pentru aproximativ 400 de câini. 

Informația a fost discutată în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Complexul de opt voliere noi va avea o suprafață de circa 700 de metri pătrați, pentru a oferi condiții mai bune și un spațiu mai extins pentru animale.

Lucrările propriu-zise pe teren au început pe 16 decembrie 2019, prin amenajarea zonei şi construcția gardului de protecție, iar termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru jumătatea lunii februarie. În prezent, se execută lucrări de terasament, betonarea teritoriului și pregătirea pentru instalarea cuștilor de lemn.

De asemenea, după finalizarea amenajării volierelor, municipalitatea va elabora proiectul de construcție a unui nou bloc chirurgical, unde vor fi efectuate proceduri de sterilizare a animalelor fără stăpân. Termenul de execuție a lucrărilor este 1 iunie, curent.

Costurile pentru realizarea proiectelor vor fi suportate de Î.M. „Autosalubritate”, din contul bugetului alocat pentru anul 2020.

De menționat că în prezent sunt perfectate registre ale populaţiei canine care beneficiază de serviciile Centrului de sterilizare. Actualmente, în Centru sunt găzduiți 420 de câini.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente